Ξεκινάει την λειτουργία του, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πύλης

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Πύλης, σας ενημερώνει πως ξεκινάει την λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας Πύλης, μιας νέας δομής όπου ο πολίτης θα μπορεί  να ενημερώνεται για θέματα προληπτικής υγείας, για την διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων αλλά φυσικά και σχετικά με  την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών.

Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 8 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα και η Κατάθλιψη. Παρόλα αυτά στο πλαίσιο της πανδημίας  έχουν  προστεθεί στο προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον  COVID-19.

Για να ενημερωθείτε και εσείς για τις Δράσεις του Δήμου Πύλης σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας καθώς και για να λαμβάνετε πληροφορίες για μελλοντικές προληπτικές εξετάσεις, εγγραφείτε στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register.

Μπορείτε επίσης να λαμβάνετε συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για τον COVID-19.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και ασφαλιστικής ικανότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις  επικοινωνήστε με το ΚΕΠ Υγείας.

του Δήμου Πύλης στο τηλέφωνο: 24343 50303 καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο pronoia@dimospylis.gr.