Οι καθιζήσεις στα Στουρναραίικα, από τα βασικά θέματα στο χθεσινό ΔΣ του Δ. Πύλης (βίντεο/φωτό)


 Οι καθιζήσεις οι οποίες αποτέλεσαν το αποτέλεσμα της καταστροφικής καταιγίδας Daniel, που έπληξε και την περιοχή μας, μονοπώλησε εν πολλοίς την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Πύλης.

Το θέμα έφερε στο Σώμα, από πλευράς Αξ/κής Αντιπολίτευσης ο δημ. σύμβουλος κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου και συζητήθηκε μέσα σε κλίμα έντασης κι από τις δυο πλευρές, ενώ τα αίματα άναψαν, όταν το λόγο πήραν κάτοικοι του οικισμού «Ποταμιά» στα Στουρναραίικα, οι οποίοι παρουσίασαν την επικινδυνότητα του φαινομένου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους και τους φόβους τους για το χειρότερο, καθώς το έδαφος συνεχώς υποχωρεί κάτω από τα πόδια τους, με κάποιες κτηνοτροφικές περιουσίες να έχουν χαθεί, με το μέλλον των οικιών τους για ολική καταστροφή να διαγράφεται δυσοίωνο.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, δήλωσε ενήμερος εφ όλης της ύλης που αφορά το φαινόμενο, είναι σε επαφή με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου το ΙΓΜΕ, λέγοντας πως το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και δεν επιτρέπεται σε αυτή τη φάση κάποια παρέμβαση. Μάλιστα σε αυτό το σημείο κάλεσε την Αντιπολίτευση μαζί με τους πληγόμενους κατοίκους της περιοχής, να παραστούν στο γραφείο του σήμερα το πρωί, σε συνάντηση με τους Προϊσταμένους των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου, για πλήρη ενημέρωση.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Κώστας Ούτρας, διαισθανόμενος και αναγνωρίζοντας τις δικαιολογημένες ανησυχίες των κατοίκων, ανέφερε πως η Δημ. Αρχή, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, είναι πλήρως ενημερωμένοι για το θέμα, αφού στα «κόκκινα» σημεία παρελθοντικά έγιναν κάποιες παρεμβάσεις με κάποια τοιχία αντιστήριξης, όμως το μένος και το εύρος του Daniel, τα κατέστρεψε.

Συνεχίζοντας ο κ. Ούτρας, ανέφερε πως το όλο θέμα για καίρια παρέμβαση σκοντάφτει και σε γραφειοκρατικά ζητήματα αρμοδιοτήτων παρέμβασης, ανάμεσα στους δύο θεσμούς… Δήμο & Περιφέρεια!!! Ωστόσο και παρά το «κόλλημα» αρμοδιοτήτων, η δημοτική Αρχή δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα και προχώρησε στην σύνταξη σχετικής μελέτης, ώστε με την ανάλογη χρηματοδοτική πηγή, το έργο να ενταχθεί προς υλοποίηση, χωρίς χρονοτριβή.





Πηγή Pylinews